Yasal kimliğine 2019 Eylül ayında kavuşan ve resmi adı ULAŞLI SAHİL BALIKÇILAR, MOTORLU MOTORSUZ SANDALLAR, DENİZ ARAÇLARI VE SU ÜRÜNLERİ KORUMA YARDIMLAŞMA DERNEĞİ olan ve kısaca ULAŞLI BALIKÇILAR DERNEĞİ olarak anılacak dernek, aktif olarak faaliyetlerine başladı.
Ulaşlı batı sahilinde eskiden Şeker Kafe, sonra Cafe Köy olarak hizmet veren yapı, Gölcük belediyesinin açtığı ihale sonucu, derneğin kullanımına tahsis edildi. Aynı zamanda derneğin merkez ofisi olacak kafeterya, derneğin iktisadi işletmesi olan alt şirket tarafından işletilecek. Kafeteryada , çay kahve çeşitleri, soğuk ve gazlı içecek satışları yapılıyor. Hafta sonları ise balık çorbası servisi yapılması planlanmakta.
Halihazırda 60 kadar üyesi bulunan derneğe, Ulaşlı limanının iç bölümünde belediye tarafından yapılacak düzenlemeye kadar, daha fazla üye alımı yapılmayacak. Bununla birlikte yeni üyelikler için ön başvuru kayıtları halen devam etmekte.
Üyelik için Ulaşlı’da ikamet etme zorunluluğu bulunuyor. Üyeliğe giriş ücreti olarak bu yıl itibariyle 250 TL, aidat olarak da 35 TL ücret ödenmesi gerekmekte.
Tesisin gündüz saat 08:00 ve gece 24:00 saatleri arasında hizmet vermesi planlanıyor. İçerisinde bulunduğumuz pandemi dönemi sonrasında, tavla, satranç ve okey oyunlarına da yer verilecek olan tesiste iskambil kağıtları ile oynanan oyunlar ise yer almayacak.
3 yılda bir yönetim kurulu seçimi yapılacak olan derneğin mevcut yönetim kadrosu aşağıdaki şekilde yer alıyor:
Başkan: Yunus Abiş
Başkan Yardımcısı: Erdoğan Fitoz
Muhasip Üye: Halim Yalçın
Sekreter: Mustafa Yavuz
Yönetim Kurulu Üyesi: Barış Akın
Derneğin amaçlarından bazıları aşağıda belirtildiği şekilde olacak:
- 9 Metre uzunluğa kadar olan deniz araçlarına barınak ve bakım hizmetlerinin sağlanması
- Üyelerin ve belde sakinlerinin sosyal aktivite ve cemiyetlerinin yapılmasına imkan veren sosyal tesisin işletilmesi
- Su ürünlerine yönelik avlanma veya üretim konularında halkı bilinçlendirmek, yarışma ve benzeri organizasyonlar düzenlemek
- Yakın bölge dernekleri ile temaslarda bulunarak tecrübelerinden faydalanmak, körfez denizinin sağlığı ve verimliliği adına istişarelerde bulunmak
- Su ürünleri , deniz güvenliği ve deniz çevre sağlığı konularında eğitimler düzenlemek